2009. október 19., hétfő

Bőrén grillezett csirkemell céklás raviolival

Hozzávalók 4 fő részére:
A töltelékhez:
2 db (közepes)cékla
só ízlés szerint
1 db tojás
5 dkg liszt
5 dkg, vaj vagy margarin
friss torma
fehér bors ízlés szerint
3 dkg póré
A tésztához:
2 db tojás
3 db tojássárga
30 dkg liszt
5 dkg vaj
só ízlés szerint
A csirkéhez:
2 egész bőrös csirkemell
5 dkg szezám
1 dl olíva
só, bors ízlés szerint
12 szelet parasztsonka
A mártáshoz:
4 dkg póréhagyma
20 dkg vargánya
1 dl olíva
1 ek keményítő
4 dkg vaj
rozmaring, só, bors ízlés szerint

Sütőben puhára sütjük sóra állítva a céklát. Ha megsült, hagyjuk hűlni. Megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Készítünk egy képviselőtésztát, amivel a töltelék alkotóit fogjuk össze. Pórét apró kockákra vágunk, olíván megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát. Sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A céklával együtt az alaptésztához öntjük és alaposan elkeverjük. Képviselőtészta: A tojásokból és a sárgájából, lisztből tésztát gyúrunk,10 percet pihentetjük. Kinyújtjuk és kb.7 cm-es köröket szaggatunk belőle. A tésztakör közepére helyezünk egy kiskanál céklás tölteléket. Vizes ecsettel körbekenjük a tészta peremét és egy másik körrel fedve, széleit lenyomkodva töltött raviolit készítünk. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon benne levegő. Sós, forrásban levő vízben kifőzzük. Ha megfőtt, olvasztott vajba forgatjuk.
A csirkemellet késsel megnyitjuk és sonkaszeletekkel felcsavarjuk. Szezámba forgatva a bőrét olíván pirosra sütjük, majd 100 fokos sütőbe téve 10 percet kíméletesen sütjük.
Pórét finomra vágjuk, olíván megpirítjuk. Hozzáadjuk a vargányát és az egészet átpirítjuk. Kevés alaplével felengedjük, és felére beforraljuk. Oldott keményítővel kötjük. Vajat adunk hozzá és az egészet mixeljük. Ízesítjük rozmaringgal, sóval, kis borssal. A mártásba téve a raviolit a felszeletelt csirkével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése