4 ek.méz
2-3 szál rebarbara
1 szál rózsa
3 csepp rózsavíz
1 db citrom
1 kk zselatin
A rebarbarát megtisztítjuk. Hosszában elhasítva ½ cm-es darabokra vágjuk. A mézet kissé megkaramellizáljuk. Kevés vízzel és fehérborral felöntjük, beforraljuk. Hozzáadjuk a rebarbarát és puhára főzzük, ízesítjük citrommal, rózsavízzel. Ha elkészült, a tűzről levéve metélt rózsaszirmot keverünk hozzá. Kevés oldott zselatinnal vagy agar-agarral kötjük.
Mi libamáj terrine mellé kóstolgattuk...
A szőlőlekvár után ez volt a második legjobb :)
VálaszTörlésAzt olvastam eddig, hogy csak tavasszal és ősszel fogyasszuk a rebarbarát. Szerinted már ehető? Nálam sok van a kertben. Persze a sok csak relatív fogalom. Szívesen elkészíteném a chutney-dat..
VálaszTörlésNyugodtan eheted, ha elég hosszúra nőtt és ujjnyi vastag:). Szívesen hallunk a végtermékről is.
VálaszTörlésKöszönöm a biztatást, az eredmény csodálatos, ha érdekel részletesen, gyere és olvasd el ömlengéseimet erről a finomságról.
VálaszTörléshttp://clinterapi.blogspot.com/2009/08/rebarbara-chutney.html