2009. augusztus 3., hétfő

Kecskefinó!


Rekkenő hőség, igazi nyári meleg még délután 5-kor is, amikor elkezdődik az idei negyedik FINOmÁNIA a kecskesajt jegyében. 14 lelkes séfpalánta ismerkedik egymással, a séffel és először a házi kecskesajt készítéssel. Mindenki meglepetésére, nem is olyan nagy ördöngösség ez a mutatvány, és milyen finom, főleg bazsalikommal, mandulával pirítva, zöldalma pestoval és mustárfűvel. A borsókrém-levest kecskesajtos batyuval készítettük, a bugyrok nagyon aranyosak lettek. A főételünk a zöldségcsigák grillezett csirkemellel és fokhagymás camembert mártással, mely igazi csapatépítő fogásnak bizonyult. A csigákat gyorsan elkészíthető ételnek semmiképpen nem nevezném, de kézügyesség fejlesztő, közösségépítő köretnek mindenképpen. Desszertként a bodzás gorgonzola torta tette föl az íre a pontot, nekem, ez nagyon ízlett! Vacsorakor már igazi összeszokott csapatként kóstoltuk meg mind a 4 fogást, és többen felismerni vélték a kézműves batyujukat.
Péntek délelőtt megérkezett Maca, a gyönyörű fehér kecske, Feri irányításával, és elkezdődött a nagyon élvezetes előadás a kecsketej-sajt-túró-joghurt készítéséről. Természetesen megkóstolhattunk 8 féle sajtot, a túrót, a tejet, a joghurtot és a különleges savómézet is.
Szokásos záró programunk a grillpácok elsajátítása és egy desszert elkészítése, most is így történt. Sajtos-kecsketejes, padlizsános és pikáns-sárgadinnyés pácokban érlelődtek a húsok. Az édesség pedig rozmaringos és mascarponés rizs parfé volt, melynek elkészítésekor újabb praktikákat leshettünk el Zsolttól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése