Feketeribizli-torta
A tészta:
25 dkg finomliszt
17 dkg vaj
3 dkg cukor
1 tojás
A töltelék:
40 dkg feketeribizli
2 tojás
12 dkg cukor
1,7 dl tejszín
3 dkg finomliszt
A cukrot és a lisztet elmorzsolom a vajjal, majd a tojással tésztává gyúrom. Miután elkészült, úgy egy órára a hűtőbe rejtem.
Ezalatt leszárazom a ribizlit. Elkeverem a tojást, a cukrot, a lisztet és a tejszínt. a hűtőből kiszabadított tésztát lisztes deszkán kinyújtom, majd a pitetálba helyezem. A tésztára rászórom a ribizlit, majd a töltelékkel felöntöm és a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem és nagyjából 35 perc alatt készre sütöm.
Még melegen megszegem és a konyhapultnak dőlve, suttyomban, hatalmas élvezettem befalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése