2011. december 16., péntek

Rosinantés karácsonyi gyümölcskenyér

A Rosinantéban a vásáron többen kóstolták Zsolti gyümölcskenyerét, íme a recept, melyet szeretettel küldünk karácsonyra!

Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
5 tojás
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
20 dkg szárított gyümölcs (datolya, barack, papaya, szilva, mazsola, stb)
1 egész citrom reszelt héja, 5-5 dkg apróra vágott mogyoró/mandula/dió
5 dkg 60-70%-os belga csokoládé pasztilla
2 evőkanál rum

Elkészítés: 
A szárított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk összekeverjük a dióval, a csokival, és a rummal. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojásokkal. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal majd adjuk a vajas masszához, alaposan összedolgozva. Belekeverjük a gyümölcsöket a tésztába, amiket előtte lisztbe forgattunk, hogy ne süllyedjenek majd le a tészta aljára. Kivajazott és lisztezett őzgerinc sütőformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Még melegen kiborítjuk és megszórjuk porcukorral.

1 megjegyzés:

  1. Népszerű recept!
    Egy másig blogger oldalán találtam meg én is (tavalyi bejegyzésben).
    Megcsináltam, és tényleg nagyon finom!
    Úgyhogy aki hezitálna, ne tegye!
    Nem fog csalódni!
    :)

    VálaszTörlés