Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
5 tojás
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
20 dkg szárított gyümölcs (datolya, barack, papaya, szilva, mazsola, stb)
1 egész citrom reszelt héja, 5-5 dkg apróra vágott mogyoró/mandula/dió
5 dkg 60-70%-os belga csokoládé pasztilla
2 evőkanál rum
Elkészítés:
A szárított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk összekeverjük a dióval, a csokival, és a rummal. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojásokkal. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal majd adjuk a vajas masszához, alaposan összedolgozva. Belekeverjük a gyümölcsöket a tésztába, amiket előtte lisztbe forgattunk, hogy ne süllyedjenek majd le a tészta aljára. Kivajazott és lisztezett őzgerinc sütőformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Még melegen kiborítjuk és megszórjuk porcukorral.
Népszerű recept!
VálaszTörlésEgy másig blogger oldalán találtam meg én is (tavalyi bejegyzésben).
Megcsináltam, és tényleg nagyon finom!
Úgyhogy aki hezitálna, ne tegye!
Nem fog csalódni!
:)