A hétvégén megtanultunk Szásától egy nagyon könnyen elkészíthető remek gombaételt, amit előételként bátran választhatunk, ha nincs csak néhány percünk az elkészítésre.
Hozzávalók négy személyre:
20 dkg gomba vegyesen
2 dl tejszín
1 fej közepes vörös hagyma
1 cs petrezselyem
12 dkg edami sajt
só és bors
Ehhez az ételhez szinte minden fajta gomba felhasználható!
Kevés vajon a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk és hozzá tesszük
a szeletekre vágott gombánkat majd sózzuk, borsozzuk hozzá öntjük a
tejszínt vagy a tejfölt , mikor felforrt elkeverjük benne a sajtot és az apróra vágott
petrezselymet. Körülbelül fél, vagy egy deciliteres tűzálló edénykébe töltjük
tetejét sajttal megszórjuk és 15-20 percre 200-fokos sütőben készre sütjük.
Érdemes erdei gombákat használni és a gombához főtt apróra vágott
csirkemell húst adni.
Ügyeljünk arra, hogy ha a gomba eleve kesernyés ízű akkor tejfölt ne használjunk.
Kevés vajon a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk és hozzá tesszük
a szeletekre vágott gombánkat majd sózzuk, borsozzuk hozzá öntjük a
tejszínt vagy a tejfölt , mikor felforrt elkeverjük benne a sajtot és az apróra vágott
petrezselymet. Körülbelül fél, vagy egy deciliteres tűzálló edénykébe töltjük
tetejét sajttal megszórjuk és 15-20 percre 200-fokos sütőben készre sütjük.
Érdemes erdei gombákat használni és a gombához főtt apróra vágott
csirkemell húst adni.
Ügyeljünk arra, hogy ha a gomba eleve kesernyés ízű akkor tejfölt ne használjunk.
Nagyon finom lehetett!!!
VálaszTörlés