2011. október 21., péntek
"Nyalóka" csirkeszárnyból sűrű mustmártással
Könnyű, gyors előétel:
Hozzávalók:
csirke szárnyak
friss zöld fűszerek (majoránna, kakukkfű, rozmaring)
liszt, tojás, zsemlemorzsa panírozáshoz
400gr vaj, só, bors, must
olaj a szárnyak kisütéséhez
2dl vörösbor
A csirkeszárnyakat nyalókára emlékeztető alakúra formázzuk, a felaprított zöld fűszerekbe hempergetjük, panírozzuk, forró olajban kisütjük.
Vajon a fűszerekkel a mustot besűrítjük, majd hozzáadjuk a vörösbort, míg krémes állagú mártást nem kapunk. Ebbe mártogatjuk a kisütött nyalókákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tetszik ez a számomra új mártás! Hamis combot készítettem már néhányszor szárnyából, kevésbé száraz húsrész, mint maga az "izmosabb" comb.
VálaszTörlés:)
VálaszTörlés