Hozzávalók:
40 dkg sertés lapocka
1 db közepes vöröshagyma
2 db közepes cékla
10 dkg zeller
10 dkg fehérrépa
10 dkg sárgarépa
2 dl paradicsomlé
6 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2 cs petrezselyem
2 cs kapor
só, bors, cukor ízlés szerint
4dl tejföl
Apró kockákra vágott sertéshúst vagy marhaszegyet finomra vágott vöröshagymán megfuttatjuk és felengedjük vízzel. Míg a hús párolódik, egy serpenyőben a szalmára vágott céklát lepirítjuk . Mikor a hús már félig megpuhult hozzá tesszük a szalmára vágott sárgarépát, káposztát, gyökeret és a pirított céklát. Felforraljuk majd hozzáöntjük a paradicsom levet és ilyenkor tesszük hozzá a csíkokra vágott burgonyát, sót, borsot, zúzott fokhagymát és kaprot. Néhány perc után megkóstoljuk és ha szükséges egy kis ecetet, cukrot tehetünk hozzá. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Apró figyelmesség tőlem.
VálaszTörlésKedves Vica!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönjük. :D