2011. március 18., péntek

Borscs leves

A múlt hét végén tartott orosz kurzusunk remek volt. Szása lelkesen vezette be a kis csapatot az orosz konyha rejtelmeibe. A vacsoránk első fogása egy tartalmas Borscs leves volt.

Hozzávalók:

40 dkg sertés lapocka

1 db közepes vöröshagyma

2 db közepes cékla

10 dkg zeller

10 dkg fehérrépa

10 dkg sárgarépa

2 dl paradicsomlé

6 gerezd fokhagyma

1 dl olaj

2 cs petrezselyem

2 cs kapor

só, bors, cukor ízlés szerint

4dl tejföl

Apró kockákra vágott sertéshúst vagy marhaszegyet finomra vágott vöröshagymán megfuttatjuk és felengedjük vízzel. Míg a hús párolódik, egy serpenyőben a szalmára vágott céklát lepirítjuk . Mikor a hús már félig megpuhult hozzá tesszük a szalmára vágott sárgarépát, káposztát, gyökeret és a pirított céklát. Felforraljuk majd hozzáöntjük a paradicsom levet és ilyenkor tesszük hozzá a csíkokra vágott burgonyát, sót, borsot, zúzott fokhagymát és kaprot. Néhány perc után megkóstoljuk és ha szükséges egy kis ecetet, cukrot tehetünk hozzá. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

2 megjegyzés: