Rukkolás-mentás köles saláta
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg köles
10 dkg paradicsom
10 dkg rukkola
olivaolaj
1 kis fej lila hagyma
1 csokor újhagyma
1 lime
1 csokor menta
1 csokor friss bazsalikom
oliva bogyó ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
Elkésztítés:
A kölest bőséges enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg lehűl, addig apró kockára vágjuk a kimagozott paradicsomot, a lilahagymát, felkarikázzuk az újhagymát, felaprítjuk a rukkolát, az olajbogyót, a mentát és a bazsalikomot. Az egészet egy keverőtálban összedolgozzuk és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, a lime levével frissítjük. Tálalás előtt hűtőbe tesszük, mert enyhén hidegen a legfinomabb. A menta és a lime miatt igazán hűsítő hatású, nyári meleg napokon önállóan előételként vagy köretként is ehetjük.
Megjegyzés kisbabáknak: a kölest számukra alaposabban, pépszerűre kell főzni és az erős fűszereket és a sót ki kell hagyni az ő adagjukból.
1 éves kor felett feta sajttal is adhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése