5 cl szezámolaj
10 dkg mogyoró
30 dkg hátszín
1 kk gyömbér
5 ek szója
2 ek méz
1 tk keményítő
3 gerezd fokhagyma,
koriander, fahéj – ízlés szerint
6 dkg bambuszrügy
0,5 dl olívaolaj
Előkészítjük az alapanyagokat, hogy a pirítás folyamatosan történjen.
A hátszínt ujjnyi szeletekre vágva lapjára fektetjük és egész vékony szeletkéket, csíkokat vágunk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és finomra vágjuk. A mogyorót megpucoljuk és belső, barna, vékony héját is eltávolítjuk. A keményítőt vízzel elkeverve a szójához adjuk. Fokhagymát szeletekre vágjuk. A Wokban olíva olajat hevítünk, beleöntjük a mogyorót és kissé megpirítjuk.
A hátszín következik: rázogatással és keveréssel gyorsan sütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket, bambuszt, szezámolajat. 1 percig pirítjuk, ráöntjük a mézet és a keményítős szóját.
Felforraljuk, ha szükséges utána ízesítjük. Jó étvágyat!
A hátszínt ujjnyi szeletekre vágva lapjára fektetjük és egész vékony szeletkéket, csíkokat vágunk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és finomra vágjuk. A mogyorót megpucoljuk és belső, barna, vékony héját is eltávolítjuk. A keményítőt vízzel elkeverve a szójához adjuk. Fokhagymát szeletekre vágjuk. A Wokban olíva olajat hevítünk, beleöntjük a mogyorót és kissé megpirítjuk.
A hátszín következik: rázogatással és keveréssel gyorsan sütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket, bambuszt, szezámolajat. 1 percig pirítjuk, ráöntjük a mézet és a keményítős szóját.
Felforraljuk, ha szükséges utána ízesítjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése