2012. március 30., péntek

Szecsuániborsos csirkesaláta


Végre kezd tavaszodni, egyre jobban kívánjuk a friss salátákat. A múlt hétvégi FINOmÁNIA (gyors vacsorák 20 perc alatt) egyik nagy kedvence volt ez az 5 perces saláta. Az öntet annyira bejött mindenkinek, hogy majdnem elfogyott a kóstolgatásnál.


Hozzávalók:
½ jégsaláta
10 dkg ruccola
5 dkg madársaláta
30 dkg csirkemell
1 dl olívaolaj
1 ek.méz
5 dkg dió
1 ek.dijoni mustár
só, szecsuáni bors ízlés szerint.

Az apró kockára vágott csirkemellet olíván megpirítjuk, ízesítjük sóval, szecsuáni borssal. A jégsalátát darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a ruccolát és madársalátát. Az olívaolajat, a mézet, a dijoni mustárt, az apróra vágott diót, a szecsuáni borsot és a sót öntetnek összekeverjük és a salátával átforgatjuk, ráhalmozzuk a csirkét.
A képen a legfelső tálban látjátok.

1 megjegyzés: