2011. október 21., péntek

"Nyalóka" csirkeszárnyból sűrű mustmártással

 
Könnyű, gyors előétel:

Hozzávalók: 
csirke szárnyak
friss zöld fűszerek (majoránna, kakukkfű, rozmaring)
liszt, tojás, zsemlemorzsa panírozáshoz
400gr vaj, só, bors, must
olaj a szárnyak kisütéséhez
2dl vörösbor

A csirkeszárnyakat nyalókára emlékeztető alakúra formázzuk, a felaprított zöld fűszerekbe hempergetjük, panírozzuk, forró olajban kisütjük.
Vajon a fűszerekkel a mustot besűrítjük, majd hozzáadjuk a vörösbort, míg krémes állagú mártást nem kapunk. Ebbe  mártogatjuk a kisütött nyalókákat.

2 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a számomra új mártás! Hamis combot készítettem már néhányszor szárnyából, kevésbé száraz húsrész, mint maga az "izmosabb" comb.

    VálaszTörlés