2011. március 28., hétfő

Krémes karottaleves

Egyszerű és rendkívül finom leves.

Hozzávalók:

20 dkg karotta

5 dkg burgonya

fehér bors

gyömbér

só ízlés szerint

1 ek. nádcukor

5 dkg vaj

1 cs. petrezselyem

2 dl tejszín

5 dkg vöröshagyma

Vajon a vágott hagymát fonnyasztunk. Hozzáadjuk a tisztított kockázott burgonyát és karottát. Átpirítjuk és felengedjük alaplével. Ízesítjük gyömbérrel, nádcukorral, sóval és fehér borssal. Puhára főzzük. Tejszínnel dúsítjuk, s vaj hozzáadásával mixeljük. Vágott petrezselymet adunk hozzá.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés