2010. augusztus 10., kedd

Hagymacsoda, ami az étlapra kívánkozik!


A múlt heti FINOmÁNIA főzőtanfolyam egy kicsit más volt, mint az eddigiek. Zsolti szabadságon volt, így egyik kedves barátját, a szintén mesterszakács Nemes Karcsit kértük fel, hogy helyettesítse őt. Karcsi nagyon jó választásnak bizonyult, és ezt a hagymarózsát is együtt készítették a séfpalántákkal.

Sütőben sült hagymarózsa fűszerkrémmel, kacsamájjal

Hozzávalók:
Vöröshagyma 8db
vaj 20 dkg
liszt 10 dkg
tej 0,8l
húsleves 0,2l,
burgonya 3db
kakukkfű ,petrezselyem
mustár 1ek,
tejföl 0,3l
konyak 0,5dl,
kacsamáj 1,2kg
majoránna


A hagymákat forrásban lévő sós vízben héjával együtt leforrázzuk kb. 20 perc alatt.

Felülről 6 részre vágjuk és rózsaszerűen kinyitjuk óvatosan, majd megtöltjük a fűszerkrémmel, ha van otthon, akkor habzsákkal érdemes dolgozni.

Fűszerkrém: a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, húslevest, mustárt

kakukkfüvet, petrezselymet és a főtt, áttört burgonyát.

A töltött hagymákat kiolajozott tepsire helyezzük, majd kevés tejfölt teszünk mindegyik

tetejére,és forró sütőben készre sütjük, kb. 15-20 perc alatt.

Konyakkal flambírozott, grillezett kacsamáj szeletekkel tálaljuk.

További képeket Mirelle albumában találtok.

2 megjegyzés: