2010. július 28., szerda

Kecskesajtos rétes

A nyár folyamán legalább 180 séfpalánta készített velünk közösen rétest. Volt mindenféle ízesítéssel, most éppen a a kecskesajtos receptjét látjátok. Rétest nyújtani igazi közösségi elfoglaltság. Kell is hozzá néhány fő, hogy szép vékonyra sikerüljön és ne szakadjon el a tészta.

Kecskesajtos töltelék
Hozzávalók:1kg kecskesajt, méz ízlés szerint,2 db citrom, 1 db vanília, 1dl joghurt, 20 dkg zabpehely.

Réteslap
Hozzávalók: 60 dkg rétes liszt, 1 db tojás, 1 tk só, 2 ek ecet, 2,5 dl víz, 4 dkg zsiradék+a kenéshez 4 dkg

Áttörjük a sajtot egy edénybe, mézet adunk hozzá és a leforrázott zabpelyhet. Ízesítjük reszelt citromhéjjal, vaníliával, kevés joghurttal lazítjuk.

Alaposan összegyúrjuk a tésztát, akkor jó, ha hólyagos. Pihentetjük letakarva 20 percig. Majd liszttel megszórt terítővel letakart jó nagy asztalon lassan kihúzzuk, egyenletesen, minden irányban. A szélén összegyűlt vastagabb tésztát levágjuk róla. Egyenletesen megszórjuk a töltelékkel a tésztát és a terítő segítségével felgöngyöljük. A tepsit, amibe tesszük kiolajozzuk, majd a rétest is bekenjük, sütőbe tesszük, 180 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése