2010. június 14., hétfő

Epret szedtünk, csirkét csontoztunk, fagyit készítettünk a nyári napfényben a Szentendrei-szigeten!

Még itt érzem a számban a frissen szedett eper ízét és bőrömön a hétvégi perzselő napfényt. Nem igazság, hogy a hétvége csak 2 napból áll!!! Nyáron meg kellene hosszabbítani legalább még kettővel, hogy még tovább tarthasson, mert ilyen élményért megéri!
A FINOmÁNIA szerelem gyereke, az eperszedős program, most már harmadszor örvendeztette meg vendégeit…és a szervezőket!

Természetesen a szokásos esti főzés sem maradhatott el, és ismét újat tanultunk: egész csirkét csontoztunk, úgy hogy csodálatos módon egyben maradt a madár, gyermekkorunkat idéző brióst készítettünk és még a sajtlevest is feldobtuk egy kis eperrel!

Epret szedni és frissen magunkba tömni, majd a maradékból mentaleveles házi fagyit készíteni, és egy kerti grill partyval megkoronázni az egészet, hát nem fér kétség hozzá, hogy ez az egyik legjobb móka!

Ha majd pár hét múlva lemegy az eperszezon a szigeten, biztosan kicsit szomorú szívvel gondolok majd rá, hogy újabb 11 hónapot kell várni, hogy megismétlődjön az élmény, de sebaj: „jövőre veled ugyanitt”!

Képeket ITT láthattok.

Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése