2010. április 26., hétfő

Máglyarakás másként

Ebben a sütiben az a jó, hogy finom, látványos és könnyen porciózható, érdemes gondolni a repetázókra is!

Hozzávalók:
Máglya:
3 db zsemle
3 db tojás
1,5 -2 dl tej
2 db alma,
4 ek. baracklekvár,
ízlés szerint fahéj
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. cukor
Hab:
4 db tojás, 3 ek. cukor

A zsemléket kockákra vágjuk, majd a sütőben megpirítjuk őket. A tejet egy kanál cukorral felforraljuk és a zsemlekockákat leforrázzuk vele. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájához adunk cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a robotgéppel kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a leforrázott zsemlekockákat. Az egészet a tojás fehérjének a habjával fellazítjuk.
A formákat kivajazzuk és reszelt csokoládéval béleljük, majd a habos zsemlével 2/3-ig rakjuk.
Az almát apró kockákra vágva, forró baracklekvárban, serpenyőben megfuttatjuk, hogy egy kicsit megpuhuljon, fahéjjal ízesítjük. A zsemle tetejére kanalazzuk és sütőben 140 fokon 10 percet sütjük.
Tojásfehérjéből cukorral kemény habot verünk. A formát a sütőből kivéve a habbal vastagon befedjük egy kivágó fémhenger segítségével, amit a képen is láttok. 110 fokon, 10 percet kíméletesen sütjük, szárítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése