2010. február 16., kedd

Kacsamell bazsalikomos puliszkával:

A hétvégén trükkös dolgokat tanított Zsolti, íme az első:

Hozzávalók: 4 főre

4 db kacsamell
12 dkg szemes kukorica
5 ek. kukoricadara, só, bors ízlés szerint
2 db cékla, és pici olívaolaj
1 dl tejszín
5 szál bazsalikom

Szemes kukoricával, kukoricadarából puliszkát főzünk. Ízesítjük sóval, friss bazsalikommal, borssal.
A kacsamellet úgy csíkozzuk fel, hogy egybefüggő csík maradjon. Hogyan? Végy egy kacsamellet, irdald be, majd vágdosd be, ahogy a képen látod.


Hidd el, hogy egy hosszú csík lesz belőle. A mellcsíkra a puliszkából ujjnyi réteget halmozunk rá, majd felcsavarjuk és megtűzzük. Bőrével lefelé serpenyőben sütjük, majd fordítjuk. A közepe rózsaszínű maradjon.
Sült céklaszív: megfőzzük vagy megsütjük a cékát egyben, majd kb. 5-7 mm-es szeleteket vágunk belőle, amit aztán szív alakú sütikivágóval kivágunk. Kevés olívaolajon megsütjük a szivecskéinket.
Mártásként: a bazsalikomot tejszínnel mixeljük, serpenyőben beforraljuk, sózzuk. A kacsa visszamaradt zsiradékát hozzákeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése