Szombat reggel megérkezvén a Rosinantéba (ilyenkor folynak a végső előkészületek a FINÓ-s vendégek fogadására) Zsolti kézen ragadott és bevonszolt a konyhára. Mosolygó szemmel megkóstoltatta a csodát. A mai desszert fagyi részét. Abban a pillanatban tudtam, hogy ez teli találat, szerelem első ízlelésre.
Hozzávalók:
25 dkg fekete csoki
7.5 dkg vaj
7.5 dkg liszt
3 db tojás
7.5 dkg cukor
olvadó pezsgőhöz:
5 dkg fehér csoki
1 dl pezsgő
gyömbér, szerecsendió ízlés szerint,
1 db zöld citrom
2 evőkanál mascarpone
A csokit vízgőzön megolvasztjuk. Elkeverjük simára a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, simára keverjük. Vajazott-lisztezett formát félig töltünk vele.
Olvadó pezsgőkrém:
Fehér csokoládét olvasztunk, melegített pezsgővel elkeverjük. Ízesítjük gyömbérrel, szerecsennel, zöld citrommal, hozzáadjuk a mascarponét. Jégkockatartóba öntve megfagyasztjuk. Fagyott állapotban a csokoládé közepébe nyomjuk, majd beöntjük teljesen a formát. Sütőben 200 fokon 13 percig sütjük. Természetesen pezsgőt kortyolgatunk hozzá.
Olvadó pezsgőkrém:
Fehér csokoládét olvasztunk, melegített pezsgővel elkeverjük. Ízesítjük gyömbérrel, szerecsennel, zöld citrommal, hozzáadjuk a mascarponét. Jégkockatartóba öntve megfagyasztjuk. Fagyott állapotban a csokoládé közepébe nyomjuk, majd beöntjük teljesen a formát. Sütőben 200 fokon 13 percig sütjük. Természetesen pezsgőt kortyolgatunk hozzá.
Ebbe én is beleszeretnék azt hiszem :)) Csodás lehet, kipróbálom mindenképpen! :))
VálaszTörlésSzia Limara! Tényleg nagyon finom, mindenkit elbűvölt. Kíváncsiak vagyunk, milyen lett? Jelentkezz!
VálaszTörlés