2009. november 16., hétfő

Cajun bélszíntekercs chilis salátával

A vörös és vadhúsos FINOmÁNIA előétele igencsak fincsire sikeredett.

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg bélszín, 1 dl oliva olaj, 12 dkg bacon, 1 szál rozmaring, 3 szál kakukkfű, 2 szál borsikafű, 1 szál oregáno, cayenne bors, fekete bors, só ízlés szerint

A bélszínt lehártyázzuk. Ezek után vagy steak-et vágunk vagy felcsíkozzuk a húst. A fűszereket összekeverjük. Ha a csíkozott verziót választjuk, akkor összeforgatjuk a húst a fűszerekkel. A baconszeleteket függőlegesen a folpackra terítjük, úgy hogy fedjék egymást. A fűszeres húsdarabokat a baconra halmozzuk, majd rúd formába szorosan felcsavarjuk. Hűtőben érleljük. A fóliát eltávolítva, ujjnyi szeleteket vágunk és olíván tetszőlegesen átsütjük.

Chilis saláta:
Hozzávalók 4 személyre:
16 dkg zöld salátamix, 1 db chili, 2 db mango, gyömbér, koriander, fehér balzsamecet,1 db lime, 2 cl szezámolaj

A megtisztított és felkockázott mangót kevés szezámolajon megpirítjuk. Egy kevés mézet és egy pici vizet adunk hozzá. Beforraljuk. Vágott chilivel, gyömbérrel, a lime reszelt héjával, korianderrel, sóval és fehér balzsamecettel ízesítjük. Az egészet a hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük, majd a zöld salátához keverve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése