A szüreti FINOmÁNIA második napján a desszertünk a szőlőlepény volt.
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
1 db tojássárga
4 dkg porcukor
5 dkg vaj
3-4 ek. tejföl –amennyit a tészta felvesz
A szőlőkrémhez
1 fürt szőlő
1 db vanília
gyömbér
cukor vagy méz ízlés szerint
2 dl tej
6 db tojás
10 dkg mascarpone
Lisztből, vajból, porcukorból, tojássárgából tejföllel omlós tésztát gyúrunk. Hűtőben pihentetjük 20 percet.Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
1 db tojássárga
4 dkg porcukor
5 dkg vaj
3-4 ek. tejföl –amennyit a tészta felvesz
A szőlőkrémhez
1 fürt szőlő
1 db vanília
gyömbér
cukor vagy méz ízlés szerint
2 dl tej
6 db tojás
10 dkg mascarpone
A szőlőt kimagozzuk, felezzük. A tojást szétválasztjuk, sárgáját üstben vízgőzre téve vaníliával, gyömbérrel, cukorral vagy mézzel, a tejjel elkeverve besűrítjük. Ha besűrűsödött, jégbe állítva hűtjük. Hozzákeverjük a mascarponét, hozzáadjuk a szőlőt és a fehérjéből felvert habot. Az omlós tésztából vékony lapot nyújtunk és tortaformába rendezzük. Beleöntjük a szőlős masszát és 140 fokon kb. 35 percig sütjük.
A képeket köszönjük Lilahangyának!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése