2009. július 28., kedd

Házi padlizsánkrém tökmagos pogácsával

Vannak ételek, amiket az ikres anyukák nagyon kedvelnek, ilyen az alábbi kettő is.... Nem beszélve arról, hogy nekünk is a kedvenceink...

Padlizsánkrém

Hozzávalók 4 fő részére:
3 db padlizsán
2 dl olaj
3 ek mustár
5 gerezd fokhagyma
2-3 fej vöröshagyma
1 db citrom
porcukor
só, bors, ízlés szerint

A padlizsánt hosszában elvágva héjjal lefelé parázsra (vagy nyílt gázlángra) tesszük és megpirítjuk, utána tepsibe téve sütőben puhára sütjük. Ha megsült, kanállal a belsőt kikaparjuk és szűrőben lecsöpögtetjük. Megfonnyasztjuk az olajon a hagymát. Majonézt készítünk és összekeverjük a padlizsán húsával. Ízesítjük és mixerrel egyneművé tesszük. Alaposan lehűtjük.

Pogácsa

Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
1dl tej
4+2 tojássárgája
25 gr élesztő
20 dkg tökmag
kb. 3 dl tejföl
2 dkg cukor
só, bors, ízlés szerint

A tejben az élesztőt cukorral megfuttatjuk. A liszthez adjuk az alkotóanyagokat, és az egészet összegyúrjuk. (A tejfölt adagolva, nehogy túlságosan felhígítsuk). A tésztát 10 percig pihentetjük, triplán hajtjuk, és ismét pihentetjük. 1 ujjnyira kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. Megkelesztjük, tojással megkenjük, és 170 fokon 10-15 perc alatt kisütjük és vigyázunk rá, nehogy 1 perc alatt eltűnjön, mielőtt a vendégek megérkeznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése