Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás sárgája
3 ek. mustár
3 közepes padlizsán
4 dl étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 ek. cukor
pici citromlé
só, fehér bors ízlés szerint
A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, felkockázzuk, hagyjuk kihűlni. A padlizsánt felkockázzuk, (maradjon rajta a héja) nagy lángon, kevés olajon megpirítjuk, majd a puhulás érdekében, ha szükséges, kevés fehérbort öntünk alá. Ha kész kihűtjük. 2 tojássárgájából, mustárral, olajjal majonézt keverünk, hozzáadjuk a fehérbort, cukrot, citromlevet, zúzott fokhagymát, a padlizsán felét turmixolva, sót, fehér borsot. Ha a keverékünk nem öntet sűrűségű, akkor borral hígítsuk. Az öntetünket hozzákeverjük a burgonyához és a maradék padlizsánhoz.
Az egyetlen használható kép, amin a saláta látható: a nagy fehér tálakban:)
Az egyetlen használható kép, amin a saláta látható: a nagy fehér tálakban:)
Izgalmas, finom lehet
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni:).
VálaszTörlés