1 szál póré
20 dkg burgonya
2 dl tejszín
1 dl fehér bor
só, bors, tárkony ízlés szerint
1 dl olíva olaj
4 dkg vaj
12 dkg tőkegomba
1 cs. petrezselyem
Vajon megdinszteljük a felkarikázott pórét. Felöntjük vízzel vagy alaplével. Sózzuk és fehér borssal ízesítjük, majd a tisztított, kockázott burgonyát hozzáadjuk. Puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a fehér bort, a tejszínt, az olíva olajat, és petrezselymet. Az egészet összemixeljük. Vágott tárkonnyal ízesítjük. Végezetül forró olíván pirított tőkegombát adunk hozzá.
Sajnos kép a kész levesről nem készült:(.
Sajnos kép a kész levesről nem készült:(.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése