A hétvégén belevágtunk a FINOmÁNIA őszi szemeszterébe. Az idő hatalmas kegyet gyakorolt, szombaton és vasárnap is ragyogó napsütésben fürdette a szigetet.
A szokásos szezonalitás mellett a mostani hétvégét Bolyki Jani borai irányították. A Királyleányka, a Metatéma, az Egri bikavér és az - igen stílszerű - Indián nyár voltak a fogások titkos múzsái.
A társaság nagyon hamar közös hangra lelt. Nagyon szeretem nézni, ahogy az egymás számára 20 perce még vadidegen emberek közösen borozgatva dolgoznak, s már drága Kristófomnak vagy Zolikámnak szólítják egymást, mintha ősrégi cimborák lennének, akik egy közös hétvégét töltenek együtt.
Már az ételek készítése közben is kóstolgattunk. Jani mesélt, majd beállt ő is szecskázni a zöldségeket, figyelni hogyan kerekedik ki a séfpalánták keze alól az a sok gazdagon árnyalt fogás, amihez majd az asztalnál hozzákóstoljuk a borait.
Készítettünk tőkegombával gazdagított pórélevest, sütöttünk mini kürtőskalácsokat, amit aztán szarvaspástétommal töltöttünk és egy kevés cumberland mártással kínáltunk. Aztán következett a fácán, egy kis gombás rizottón pihenve, némi finomfű glace-szal körítve. Desszertnek meg alkotott a társaság egy levendulás csokoládéparfét, amit ellenpontoztunk az áfonyaszósszal leöntött meleg és abbahagyhatatlan körtetócsnival.
A szokásos szezonalitás mellett a mostani hétvégét Bolyki Jani borai irányították. A Királyleányka, a Metatéma, az Egri bikavér és az - igen stílszerű - Indián nyár voltak a fogások titkos múzsái.
A társaság nagyon hamar közös hangra lelt. Nagyon szeretem nézni, ahogy az egymás számára 20 perce még vadidegen emberek közösen borozgatva dolgoznak, s már drága Kristófomnak vagy Zolikámnak szólítják egymást, mintha ősrégi cimborák lennének, akik egy közös hétvégét töltenek együtt.
Már az ételek készítése közben is kóstolgattunk. Jani mesélt, majd beállt ő is szecskázni a zöldségeket, figyelni hogyan kerekedik ki a séfpalánták keze alól az a sok gazdagon árnyalt fogás, amihez majd az asztalnál hozzákóstoljuk a borait.
Készítettünk tőkegombával gazdagított pórélevest, sütöttünk mini kürtőskalácsokat, amit aztán szarvaspástétommal töltöttünk és egy kevés cumberland mártással kínáltunk. Aztán következett a fácán, egy kis gombás rizottón pihenve, némi finomfű glace-szal körítve. Desszertnek meg alkotott a társaság egy levendulás csokoládéparfét, amit ellenpontoztunk az áfonyaszósszal leöntött meleg és abbahagyhatatlan körtetócsnival.
Folytatás ITT
Örülök, hogy a nagyra becsült Bolyki Jánossal megtaláltátok egymást.
VálaszTörlésImádjuk!:)
VálaszTörlés