2010. április 7., szerda

Guba torta tojáslikőr sodóval

Zsolti, a chef a klasszikus mákos gubát újraértelmezve mennyei süteményt tanított meg nekünk.

Hozzávalók:
6 db kifli
6 db tojás
12 dkg cukor
20 dkg mák
1 db citrom
1 db narancs
vaj a kenéshez
kb.1/2 l tej
szegfűszeg ízlés szerint

A kiflit felkarikázva megpirítjuk. Tálba téve vaníliás forró tejjel leforrázva megáztatjuk. A tojássárgát cukorral kihabosítjuk. Hozzákeverjük a mákot és a reszelt citrom- és narancshéjat. Ízesítjük szegfűszeggel. A kiflikre öntve óvatosan összekeverjük. Tojás fehérjének habjával lazítjuk. Vajazott, mákkal megszórt tortaformába öntjük.180 fokon készre sütjük.

Tojáslikőrsodó

Hozzávalók:
6 db tojás
10 dkg cukor
6 dl tej
2 dl tojáslikőr

Tojás sárgából, cukorból, tejből vízgőzön mártást főzünk folyamatos keverés mellett. Tojásfehérjéből 2 ek. cukorral habot verünk. Hozzáadjuk a likőrt a felfőzött mártáshoz és határozott mozdulattal a tojás habjához keverjük. Azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés: